71 340 50 50
pn-pt: 10-18, so: 9-16, nd: nieczynne
e-Gazele Biznesu 2015 i 2017 - Traveliada.pl
GWARANCJA UDANYCH I BEZPIECZNYCH WAKACJI
Polska Izba Turystyki Referencje Dyplomy
  • Traveliada.pl 
  • Opinie 
  • Egipt 
  • Hurghada 
  • > Arabia Azur Beach Resort

    Arabia Azur Beach Resort

    standard hotelustandard hotelustandard hotelustandard hotelustandard hotelu

    Opinie klientów dotyczące hotelu

    Średnia wszystkich ocen:  8.5/10
    Autor: Marcin
    Wyjazd: styczeń 2021
    polecam ten hotel
    Ocena ogólna: 10/10
    Cena/jakość: 10/10
    Zalety:
    Wspaniałą obsługa, pyszne jedzenie, piękna rafa
    Wady:
    Pewnie są, ale nie znaleźliśmy. Następnym razem poszukamy dokladniej
    Opis:
    Był to nasz pierwszy raz w egipcie i byliśmy zachwyceni. Hotel moze nie najmłodszy juz ale czyściutki i z przemiła obsługa. Śniadanie mało urozmaicone ale nie na tyle żeby się znudziło. Obiady juz duuuzo lepiej. Polecam
    Rekomendacje - dla kogo opiniujący poleca hotel:

    dla par
    dla seniorów
    dla grupy znajomych
    na wyjazdy integracyjne
    dla zwiedzających
    dla ceniących ciszę
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Lokalizacja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Czystość:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Obsługa:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Łazienka:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Restauracja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Atrakcje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Jakość wifi:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Przestrzenie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2022-01-09
    Autor: Ewa
      
    polecam ten hotel
    Ocena ogólna: 9/10
    Cena/jakość: 9/10
    Zalety:
    blisko lotniska,fajna rafa,laguna,dobre jedzenie,super obsluga (kelnerzy,barmani,panowie od sprzatania)
    Wady:
    hotel pod niemcow, brak polskiej muzyki :(
    Opis:
    Bylam w Arabia Azur 01.07.2019 z grupą przyjaciół (ponad 20 osob Wszycy zadowoleni.W Egipcie jest bezpieczniej niż w niektórych europejskich miastach. Polecam wszystkim hotel. Obsluga przemila pokoje duze przestronne i czyste. Jedzenie wyśmienite i duzy wybór każdy coś wybierze nikt głodny nie chodzi na sniadanie przepyszne omlety :) .Drinki mocne dobre :P Piękna plaża , rafa bardzo blisko hotelowej plaży. Jedyny minus to hotel nastawiony na niemieckich turystów.My mielismy problem nawet z puszczeniem polskiej muzyki.Przed wylotem pisalam na stronie hotelu z Pania Klaudią(bardzo sympatyczna osoba po przylocie a bylismy na miejscu kolo 23 godziny w kazdym z pokoi czekala na nas kolacja dzięki Pani Klaudi :) Polecam wycieczki z Skarb Travel skarbtravel.com Mohammed super przewodnik, komunikatywny, zabawny z ogromnym poczuciem humoru. W razie problemów pomocny o każdej porze dnia. Za rok wracamy już nie mogę doczekać się zwiedzania Aleksandrii. Obowiązkowo quady i jeppy na pustyni z Mohammedem i Ahmedem kierowca jeppa nie do opisania co gościu potrafi trzeba być i przeżyć samemu
    Rekomendacje - dla kogo opiniujący poleca hotel:

    dla par
    dla grupy znajomych
    na wyjazdy integracyjne
    dla zwiedzających
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Lokalizacja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Czystość:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Obsługa:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Łazienka:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Restauracja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Atrakcje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Jakość wifi:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Przestrzenie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2019-07-18
    Autor: Monika i Marcel
    Wyjazd: maj 2019
    polecam ten hotel
    Ocena ogólna: 10/10
    Cena/jakość: 10/10
    Zalety:
    Można wypocząć na plaży gdzie jest płytko , w basenie lub na Marinie , gdzie jest zejście po drabinkach na głęboką wodę i bardzo ładną rafę . Pokoje sprzątane codziennie i uzupełniana lodówka w wodę, pepsi i 7up. Wieczorami kolacja przy basenie w miłej atmosferze muzyki na żywo . Plażowiczów pilnują ratownicy, którzy opiekują się rafą ale także czujnie obserwują plażowiczów czy ktoś nie potrzebuje pomocy w wodzie. Dużym plusem możliwość zjedzenia obiadu na Marinie (zawsze jakieś dobre mięsko z grilla) . Obsługa w recepcji bardzo pomocna i uprzejma. Pokoje bardzo duże, dużo mebli gdzie można przechować swoje rzeczy. Bardzo duże łóżko z duuużą kołdrą co też jest na plus.
    Wady:
    Barmani bywali niezadowoleni,że chciało się drinka z all incl a nie z ich karty płatnych drinków . Zbyt często byliśmy o to zaczepiani podczas leżakowania.
    Opis:
    Może to nie dotyczy hotelu ale działała aplikacja Uber :D Fakt- czekaliśmy na kierowcę dłużej niż sama podróż (około 20 min) bo ciągle się gubił (można było zapłacić gotówką).
    Rekomendacje - dla kogo opiniujący poleca hotel:

    dla singli
    dla par
    dla seniorów
    dla grupy znajomych
    na wyjazdy integracyjne
    dla szukających rozrywki
    dla osób aktywnych
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Lokalizacja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Czystość:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Obsługa:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Łazienka:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Restauracja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Atrakcje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Przestrzenie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2019-06-14
    Autor: wiola
    Wyjazd: maj 2019
    polecam ten hotel
    Ocena ogólna: 7/10
    Cena/jakość: 7/10
    Zalety:
    Własna rafa koralowa
    Wady:
    już trochę wymaga odświeżenia
    Opis:
    Hotel generalnie nie ma się czego czepiać, nie jest w marmurach ale zależy co kto oczekuje. Dla mnie duży plus za rafę bo na tym mi zależało, obsługa miła aczkolwiek w porównaniu z innymi hotelami trochę leniwa mimo napiwków- ale to szczegół. Przy kolacji czasami brakowało stolików więc lepiej było przychodzić troszkę później i nie było już problemu. Natomiast nie polecam biura ETI- pierwszy i ostatni raz, bezczelny egipski rezydent, ale najgorsze było to że nikt nas nie poinformował w żaden sposób o godzinie wylotu . Brak kontaktu z Moniką- rezydentką nie odbierała telefonu nie odpisała na sms . Dopiero po godz 19.00 odebrała ale z telefonu z recepcji hotelu - wyjazd z hotelu był o 23.30 - więc tak myślę gdybyśmy na siłę nie próbowali się skontaktować to by nas zostawili??? Czy na własną rękę byśmy musieli sobie wziąć taksówkę- to też nie byłby problem tylko nie znaliśmy godziny wylotu- żenada i duży minus dla rezydentki oraz ETI. Oprócz tego Eti- przy przyjeździe od razu do siebie woła turystów aby kupić wizę za 28dolarów -niektórzy dali się nabrać bo byli 1 raz , mimo iż obok są kasy gdzie normalnie za 25 dolarów się kupuje. Traveliada i Beata Pytel ok jedynie ona zareagowała na moją prośbę o kontakt z rezydentem!
    Rekomendacje - dla kogo opiniujący poleca hotel:

    dla par
    dla grupy znajomych
    dla ceniących ciszę
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Lokalizacja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Czystość:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Obsługa:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Łazienka:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Restauracja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Jakość wifi:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Przestrzenie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2019-05-26
    Autor: Faustyna
    Wyjazd: sierpień 2017
    Ocena ogólna: 9/10
    Cena/jakość: 8/10
    Opis:
    Polecam ten hotel. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór. Czyste i wygodne pokoje. Super!
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Lokalizacja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Łazienka:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Restauracja:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Atrakcje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Dla dzieci:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Przestrzenie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2017-09-10
    Autor: zoover
      
    Ocena ogólna: 8/10
    Cena/jakość: 9/10
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2017-12-15
    Autor: Grażyna
    Wyjazd: sierpień 2014
    Ocena ogólna: 9/10
    Opis:
    mój 2 pobyt 2 tygodniowy w Egipcie w Hurghadzie to był strzał w 10 wybraliśmy hotel Arabia Azur który widzieliśmy z okna hotelu Sanny Days EL Palacio pojechaliśmy tam tego samego roku tylko w sierpniu cudowny piękny hotel jedzenie boskie czysty zadbany codziennie uzupełniany barek w pokoju w napoje kawa herbata cukier czajnik.2 cudne laguny dla dzieci raj, tenis bilard w cenie obsługa cudowna na pewno polece ten hotel na 100% jest tego wart i powrócę tam na pewno ale poczytajcie opinie sami
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Data wpisu: 2016-08-10
    Autor: aniat
      
    Ocena ogólna: 8/10
    Cena/jakość: 8/10
    Szczegółowa ocena wybranych paramatrów hotelu:
    Pokoje:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Posiłki:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Wsparcie:
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    ocena
    Data wpisu: 2012-08-25
    + dodaj opinie
     
    ZADZWOŃ
    infolinia: 71 340 50 50
    Zostaw nr - oddzwonimy
    ODWIEDŹ NAS
    Nasi doradcy pomogą Państwu
    w doborze najlepszej oferty
    Odwiedź nasz salon
    KONTAKT
    Nasi konsultanci chętnie
    odpowiedzą na pytania
    Napisz do nas
    Opublikowane na stronach www.traveliada.pl ceny lub informacje nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.
    OFERTA
    DNIA
    PROMOCJE